SEO çalışması isminin telaffuzu kadar kolay değil. Hazırlayacağınız yazının özgünlüğü, konu hakkında bilginiz, doğru seçeceğiniz anahtar kelimeler, yaratıcı başlıklar vb. birçok unsur SEO için önem arz ediyor. Yazacağınız makale için dikkat etmeniz gereken birden fazla nokta var.
Arama motoru optimizasyonu olarak açıkladığımız, arama sonuçlarında yüksek sıralamalarda yer almanızı sağlayan SEO nedir ve ona uygun makale nasıl yazılır gelin öğrenelim.
Web İçin Arama Motoru Optimizasyonunun Önemi
Günümüzde birçok konuda olduğu gibi pazarlamanın da artık kalbi dijitalde atıyor. Doğru hazırlanmış bir pazarlama içeriği sizi A noktasından B noktasına hızlı bir şekilde götürüyor. Teknoloji gelişse dahi bazı dinamikler değişmiyor. Geleneksel medyada olduğu gibi dil, kelimeler, imla ve içerik Yeni Medya araçları içinde oldukça önemli.
SEO’nun önemini kısa bir örnek ile açıklayabiliriz. Bir şirkete iş için görüşmeye gittiniz ve baktınız ki lobi çok kalabalık. Üstünüzde herkes de olduğu gibi siyah bir takım elbise var, eğer kendinizi fark ettirebilirseniz işi alma olasılığınız yüksek. Yapacağınız en doğru ve kurallara uygun hamle sizi herkesten farklı kılacak, sizi sıranın önüne taşıyacak.
Arama motoru optimizasyonu, web için hazırlayacağınız içerikleriniz için tam olarak bunu sağlıyor. Seçeceğiniz konudan, anahtar kelimelerinize kadar sizi rakipleriniz arasından süzüyor ve amaçladığınız noktaya organik bir sonuç ile sizi taşıyor.
SEO Uyumlu Makale Nedir?
SEO uyumlu makale web aramalarınızda görünürlüğünüzü arttıracak bir optimizasyon çalışmasıdır. Bu şekilde hazırlayacağınız bir yazı, makale ya da blog web aramalarında daha iyi sıralamalarda yer almanızı ve kullanıcılara daha kolay ulaşmanızı sağlar.
SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?
Seo uyumlu makaleler ile trafiğinizi yükseltmek için dijital ajanslar ile çalışabilir veyahut kritlerleri öğrenerek kendiniz gerçekleştirebilirsiniz. Arama motoru optimizasyonuna uygun yazacağınız makale en 300 kelimeden oluşmalı ve iyi bir araştırmanın sonucunda ortaya çıkmalı. SEO uyumlu makalenizde gereken birçok kriteri sizin için araştırdık. Optimizasyon çalışmalarınızın başarısını arttıracak ve Google’da sizi öne taşıyacak önemli SEO maddelerini sizin derledik.
Orijinal, Özgün İçerik
Belli bir konu hakkında araştırma yaparken incelediğiniz web sitelerinden, hazırlayacağınız konu için kopyalama yaparsanız bu istediğiniz sonuç için doğru bir adım olmayacaktır. İçeriklerinizin ve özellikle cümlelerinizin orijinal ve özgün olması önemli bir kriter. İçeriğiniz ile birlikte yazmak isteğiniz konular hakkında bilgi sahibi olmanız ve onu iyi anlatabilmeniz de oldukça önemli. Bilinen bir konu hakkında açacağınız farklı bir parantez yapacağınız farklı örneklendirmeler de sizi web sayfalarında üste taşıyacaktır.
Anahtar Kelimeler
Unutmayın ki yazınızın okuyucuya ulaşmasında en büyük etkenlerden biri anahtar kelimelerdir. Bu yüzden içeriğinizi yazmaya geçmeden önce anahtar kelime araştırması yapmak doğru bir başlangıç olacaktır. Aynı ya da benzer konular hakkındaki yazıları inceleyebilir ve oradaki anahtar kelimelerden ilham alabilirsiniz. Anahtar kelimeleri kullanarak hazırlayacağınız cümleler anlamlı ve orantılı olmalı, böylece okuyucuyu sıkmaz ve yazıda tutabilirsiniz.
İmla Kuralları
Başta da söylediğimiz gibi teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin bazı dinamikler değişmiyor. Dilin kurallarına uygun, doğru cümleler ve imla kuralları dahilinde hazırlanmış bir yazı hala çok önemli. Hazırlayacağınız yazınızda bütünlüğe ve imlaya dikkat etmelisiniz.
Meta Açıklaması
Meta açıklamasını web aramalarında, içeriğinizin başlık altında gözüken özet ve bilgilendirici yazı olarak açıklayabiliriz. Meta açıklamaları yaklaşık 160 karakter. Yazdığınız konuyu göz önünde bulundurarak ve anahtar kelimelerinizi kullanarak ilgili bir cümle girmelisiniz.
Site İçi Linkleme
Yazdığınız içerik ile daha önce yazdığınız içerikler arasında link paylaşarak diğer içeriklerinize kolay erişim sağlayabilirsiniz. Örneğin yazınızda “SEO” kelimesi ile daha önce yazdığınız ilgili içeriğe bağlantı koyarak, okuyucuyu oraya yönlendirebilirsiniz. Bağlantınızın gerçekten etiketlediğiniz kelime ile ilgili olması ve yaptığınız linkleme sayınıza dikkat etmelisiniz. Yazdığınız içeriği çok fazla bağlantıya boğarsanız, okuyucuyu da sıkmış olursunuz.
Alt Başlıklar
Alt başlıklar ile böleceğiniz paragraflar, yazıyı daha ilgi çekici hale getirecektir. Hem de başlık bilgileriyle okuyucuya ne okuyacakları hakkında bilgi verecektir. Seçeceğiniz başlıklar konunun ana metniyle ilgili olmalı ve yazacağınız paragrafları temsil etmeli.
Uygun Görsel
Yazınızı canlandıracak uygun görsel seçimler, içeriği okuyucu için çekici hale getirecektir. Anlatmak istediğiniz konuyu ifade eden güçlü bir görsel, yazının okunması için etkili olacaktır.
Seo ile ilgili soru ve talepleriniz için bize info@istcode.com ‘dan ulaşabilirsiniz.