fbpx

Asana İncelemesi 2024: Artılar ve Eksiler

Asana, uzun zamandır en iyi proje yönetimi araçlarından biri olarak kabul ediliyor. Rakipleriyle (ClickUp, Notion, Trello vb.) kıyaslandığında biraz öğrenme eğrisi olsa da küçük ekipler için güçlü ve ücretsiz bir plan sunuyor. Aynı zamanda büyük kuruluşlarda iş süreci yönetimini kolaylaştıran özellikler de sunuyor. Asana incelemesi ile platformun temel özellikleri, kullanım örnekleri, fiyatlandırma ve en iyi alternatiflerini sizlere sunuyoruz.

Ayrıca Asana, ekibinizi daha verimli hale getirebilecek çeşitli otomatik süreçleri ve entegrasyonları destekler. Bir projenin bir bölümü tamamlandığında Slack’te teslim tarihlerini ayarlayabilir ve otomatik mesajlar alabilirsiniz. Ekibiniz projenin bir sonraki aşamasına kolaylıkla geçebilir.

Asana nedir?

Asana, proje ve görev yönetimi araçları, ekip işbirliği özellikleri ve üretkenlik yetenekleri sunan iş yönetimi yazılımıdır. Şirketin bulut tabanlı platformu, ekip üyelerinin proje iş akışlarını yeniden görselleştirmesine ve optimize etmesine yardımcı olacak bir dizi araç içerir.

Kişisel Plan

Asana’nın ücretsiz katmanı olan Kişisel Plan, 10 ortak çalışana kadar hizmet verir ve liste ve pano görünümü projeleri, sınırsız görev oluşturma, mesajlar, etkinlikler, proje ve ekip yönetimi ve diğer araçlarla entegrasyon gibi özellikleri içerir. Bu plan, serbest çalışanlar ve projelerini hiçbir ücret ödemeden daha iyi yapılandırmak isteyen bireyler için ideal bir seçenek olarak hizmet ediyor. Projelerin karmaşıklığı arttıkça ve ekipler büyüdükçe Kişisel Plan artık sizin için yeterli olmayacağı için Başlangıç Plan’a da göz atabilirsiniz.

Başlangıç Plan

En uygun fiyata sahip ücretli plan olan Başlangıç Plan, kullanıcılara Asana Intelligence, daha fazla görüntüleme, 500’e kadar ekip arkadaşı işbirliği gibi ek özellikler sunuyor. Büyüyen ekipler için bizim önerdiğimiz bir plan olan Başlangıç Plan bizim için tamamen fiyat-performans olarak gözüküyor.

Gelişmiş Plan

Aylık faturalandığında kullanıcı başına 30,49 ABD doları veya yıllık olarak faturalandırıldığında kullanıcı başına 24,99 ABD dolayı olarak fiyatlandırılan Gelişmiş Plan, departmanlar arasında iş ve teslimat portföylerini yöneten şirketler için ek özellikler sağlar. Bir ekibin sahip olduğu tüm aktif projelerin ilerlemesine genel bir bakış sağlayan bir özellik olan Portföyler özelliği bu planda kullanılabilir. Ayrıca her ekip üyesine atanan iş yükünü gösteren İş Yükü özelliği de vardır.

Kurumsal Plan

Asana, departmanlar arasındaki karmaşık işlerin koordinasyonuna ve otomasyonuna ihtiyaç duyan işletmelerin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş bir plan sunar. Salesforce, Tableau, Power BI, SAML ile gelişmiş entegrasyonlar, SCIM ile hızlandırılmış kullanıcı kurulumu, hizmet hesapları, misafir davet kontrolleri, mobil veri kontrolleri vb. özellikler sunar. Ancak fiyatlandırma bilgileri kamuya açık değil, bu da potansiyel kullanıcıların daha fazla bilgi için Asana’nın satış ekibiyle iletişime geçmesi gerektiği anlamına geliyor.

Kurumsal Plus Plan

Kurumsal plana benzer şekilde Kurumsal+ planında da fiyatlandırma bilgisi yer almamaktadır. Denetim günlüğü API’si, güvenlik bilgileri ve olay yönetimi (SIEM) entegrasyon desteği, veri kaybını önleme entegrasyon desteği, eDiscovery entegrasyon desteği, arşivleme entegrasyon desteği, onaylı çalışma alanları gibi ihtiyaçları olan şirketler için kullanım kolaylığı sunar.

Asana İncelemesi: Temel Özellikler

Asana’nın temel özellikleri işletmelerin her boyuttaki projeyi yönetmesine olanak tanır. Bu özellikler;

Rol Atama Özellikleri

Asana’nın en güçlü yönlerinden biri ekip üyelerine rol ve sorumluluk atama becerisidir. Projeleri daha küçük parçalara ayırmak için ekip üyelerine görevler atayabilir, son tarihler belirleyebilir ve alt görevler oluşturabilirsiniz. Bu, ekibiniz içinde şeffaflığı artırır.

Zaman çizelgeleri

Asana’nın zaman çizelgesi özelliği, proje son tarihlerini ve bağımlılıklarını basit, anlaşılması kolay bir şekilde görselleştirmenize olanak tanır. Projelerin programa uygun kalmasını sağlamak için tarihleri ​​ve milestone’ları gerektiği gibi ayarlayın.

Gantt Şemaları

Asana’nın Gantt şeması özelliği, proje zaman çizelgelerini ve bağımlılıklarını ayrıntılı, görsel bir şekilde görüntülemenize olanak tanır. Kritik yolları kolayca belirleyebilir, zaman çizelgelerini ayarlayabilir ve proje öncelikleri hakkında bilinçli kararlar verebilirsiniz.

Yazılım Entegrasyonları

Asana, diğer çeşitli yazılım araçlarıyla entegre olarak ekibinizin mevcut iş akışına dahil edilmesini kolaylaştırır. Örneğin Asana’yı Slack, Google Drive ve Microsoft Teams ile entegre ederek ekibinizle kolayca dosya paylaşımına ve iletişim kurmanıza olanak tanıyabilirsiniz.

Bağımlılıklar

Asana’nın bağımlılık özelliği, görevler arasında ilişkiler kurmanıza olanak tanıyarak belirli görevlerin diğerleri tamamlanana kadar tamamlanamamasını sağlar. Bu, projelerin yolunda gitmesine yardımcı olur ve herkesin doğru görevler üzerinde çalışmasını sağlar.

Bütçeleme

Asana’nın bütçeleme özelliği proje giderlerini takip etmenize ve bütçeniz dahilinde kalmanıza olanak tanır. Harcamaları gerçek zamanlı olarak takip edin, proje başına bütçe belirleyin ve gerektiği gibi ayarlayın.

Asana İncelemesi: Farklı Kılan Nedir?

Asana, birçok benzersiz özelliği ve yeteneği nedeniyle üst düzey bir proje yönetimi yazılımı seçeneği olarak öne çıkıyor. Asana incelemesi, bulut tabanlı platformuyla projelerinize her yerden erişmenizi sağlayarak uzaktaki ekipler için uygun bir seçim haline geliyor.

Asana’nın en güçlü yönlerinden biri proje görüşlerinin çeşitliliğidir. Görünümünüzü ekibinizin ihtiyaçlarına göre özelleştirmenize olanak tanıyan Kanban tarzı kartlar, takvim görünümleri, iş yüküne genel bakışlar ve daha fazlası arasından seçim yapabilirsiniz. Bu esneklik, daha fazla paydaşı dahil etmenize ve ekibiniz içinde işbirliğini geliştirmenize olanak tanır.

Asana’nın görev yönetimi yetenekleri de dikkat çekicidir. Ekip üyelerine görevler atayabilir, son teslim tarihlerini belirleyebilir ve projeleri küçük parçalara ayırarak alt görevler oluşturarak bunların üstesinden gelmeyi kolaylaştırabilirsiniz. Ek olarak, ekip üyeleri görevler hakkında yorum yapabilir, bu da ekibiniz içinde şeffaflığı ve iletişimi teşvik edebilir.

Asana, platformda sınırsız depolama ve mesajlaşma gibi birçok özelliğe sahip ücretsiz bir sürüm sunuyor ve bu da onu küçük ekipler için harika bir seçenek haline getiriyor. Daha büyük ekipler için Asana’nın ücretli sürümleri, belirli proje bilgilerini ve görev bağımlılıklarını takip etmek için özel alanlar gibi daha fazla özellik sunarak herkesin kendisine verilen görevler üzerinde çalışmasını ve projelerin yolunda gitmesini sağlar.

Artılar

Asana incelemesi ile Slack ve Zapier gibi üçüncü parti servislerle entegrasyon sağlayabilirsiniz. Tüm iletişiminizi tek bir yerde tutmak üretkenliği artırmanıza yardımcı olabilir ve uygulama içi mesajlaşma da yardımcı olur. Asana, ekibinize proje son tarihlerini ve önceliklerini atamanıza izin verebileceğinden, tüm tartışmaları tek bir yerde tutmak çoğu zaman mantıklı olur.

Asana ayrıca Çevik proje yönetimi felsefesini de desteklemektedir . Asana’nın Agile proje yönetimi için kendi terimleriyle tanımladığı bir terimler sözlüğü bulunmaktadır. Sprintleri ve ürün lansmanlarını planlamak için Asana’yı kullanmak sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Eksiler

Asana ile bir ekip üyesine yalnızca bir görev atayabilirsiniz. Bir projenin birden fazla kişiyi gerektiren bir bölümü varsa bunu farklı bir şekilde iletmeniz gerekecektir.

Asana, bazı kullanıcıları rahatsız edebilecek çok sayıda e-posta bildirimi gönderiyor. Asana ile büyük bir projeye başlamadan önce, proje yöneticisi tüm ekip üyelerine e-posta bildirimlerini e-postalarla boğulmamaları için nasıl ayarlayacaklarını öğretmelidir. Bu, e-postaları spam yerine doğrudan sorumluluklarıyla ilgili olarak görmelerini sağlar.

Asana’nın ücretsiz planı sınırsız hesap ve üç proje görünümü sunar. Başlangıç ​​planının aylık fiyatlandırması, yıllık olarak faturalandırılırsa kullanıcı başına aylık 10,99 ABD dolarıdır ve ücretsiz plandan daha fazla otomasyona izin verir. Gelişmiş plan, yıllık olarak faturalandırıldığında kullanıcı başına aylık 24,99 ABD Doları olarak fiyatlandırılır ve gelişmiş iş akışları ve raporlama sunar. Son olarak Enterprise planları, Asana’yı sınır tanımadan kullanmak isteyen üst düzey işletmeler için her şeyi sunar. Tüm bunlara baktığımızda rakiplerin ücretsiz ve ücretli planlarda Asana’dan daha fazla özellik sunduğu açıktır.

Sonuç

Asana yetenekli bir proje yönetimi aracı olduğunu kanıtladı. Kullanıcı arayüzü şık ve kullanımı kolaydır; görünümler ve otomasyonlar, projeleri verimli bir şekilde yönetmenize yardımcı olacaktır. Kanban panoları, listeleri ve takvimleri, entegrasyonları ve daha fazlasıyla Asana’nın ücretsiz sürümü , kullandığımız en iyi ücretsiz proje yönetimi uygulamalarından biridir.

Çok yönlü yönetici özellikleri, raporlar ve ekstra güvenlik sayesinde Asana yalnızca ücretli planlarda ilerledikçe gelişir. Asana ucuz olmasa da çok yönlülüğü onu bireylerden pazarlama ekiplerine ve ötesine kadar herkes için ideal kılıyor. Bir proje yöneticisiyseniz ve iş yükü yönetimi konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, Asana’ya bir göz atmanızı öneririz.

Asana incelemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazılımı kullandınız mı? İşletmenizdeki operasyonları nasıl geliştirdi? Bu incelemeyi okuduktan sonra denemek ister misiniz? Yorum bölümünde bize bildirin.

Cihan TURKER
Cihan TURKER