fbpx

SEO Nedir?

SEO nedir? veya arama motoru optimizasyonu nedir? Web sitenizi arama motorları için daha görünür hale getirme sürecidir. Bu, sitenizin Google veya diğer arama motorlarının sonuç sayfalarında üst sıralarda yer almasını sağlar.

Web sitenizin organik olarak trafik çekmesine olanak tanır. Arama sonuçlarındaki sıralamanızı iyileştirmek ve web sitenizin kullanıcılar tarafından fark edilmesini sağlamak için kullanabileceğiniz birkaç farklı SEO tekniği vardır. Aylık SEO çalışması, işletmenizi arama motoru sıralamalarında üst sıralarda tutmanın en iyi yoludur.

SEO Nedir?

SEO, web sitelerin arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirerek web sitesine gelen trafik miktarını artırma yöntemidir. SEO’nun temel amacı sizi ilk sıraya taşımaktır. İnsanlar işletmenizle ilgili anahtar kelimeleri aradıklarında web sitenizin arama sonuçlarının ilk sayfasında görünmesini sağlamaktır.

SEO, “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelir. Bu çalışma kullanıcıların işletmenizle ilgili anahtar kelimeleri aradıklarında web sitenizin arama sonuçlarının ilk sayfasında görünecek şekilde optimize etme sürecidir. Web sitenizde SEO tekniklerini kullanarak arama motorlarındaki görünürlüğünü artırabilirsiniz. Böylece web sitenize daha fazla ziyaretçi çekebilirsiniz.

SEO’nun iki ana yönü vardır. Sayfa içi optimizasyon ve sayfa dışı optimizasyon. İç optimizasyon, web sitenizin içeriğini ve nasıl yapılandırıldığını ifade eder. Dış optimizasyon ise diğer sitelerden sitenize işaret eden bağlantıları ifade eder. Sayfa içi optimizasyon, web sitenizdeki her sayfa için iyi içerik yazmayı, başlıklarda ve başlıklarda anahtar kelimeler kullanmayı ve meta etiketleri kullanmayı içerir. Sayfa dışı optimizasyon ise blog yorumlama, forum gönderimi veya konuk blog yazarlığı gibi bağlantı oluşturma kampanyaları yoluyla diğer sitelerden bağlantı almayı içerir.

Teknik SEO Nedir?

Teknik SEO, web sitenizi arama motorları için optimize etme sürecidir. Web sitenizin teknik hatalardan arındırıldığına ve arama motorları tarafından kolayca tarandığından emin olur.

SEO Nasıl Yapılır?

Arama motorları, web sitelerini sonuçlarında sıralamak için alaka düzeyi, otorite ve popülerlik dahil olmak üzere çeşitli faktörler kullanır. SEO, kullanıcıların işletmeniz veya sitenizle ilgili belirli anahtar kelimeleri veya kelime öbeklerini aramaları ve en üstte görünen sonuçlara tıklamalarını sağlayarak olur.

SEO’nun ana hedefi, arama motorlarından daha fazla organik trafik almak için sitenizin otoritesini ve popülerliğini artırmaktır. Bir web sitesinin arama motoru sonuç sayfalarında (SERP’ler) ne kadar üst veya alt sıralarda yer alacağını etkileyen çeşitli unsurlar vardır. Bunlar şunları içerir:

1. Öncelikle iyi bir içeriğe ve yapıya sahip bir web sitesi oluşturmamız gerekiyor. Bu bizi SEO optimizasyonunun ilk adımına götürecektir: içerik optimizasyonu.

2. Bir sonraki adım, arama motorlarından daha fazla ziyaretçi alabilmenizdir. Arama motorlarındaki sıralamayı iyileştirmek için en iyi anahtar kelimeleri bulmak anlamına gelen anahtar kelime araştırmasıdır.

3. Daha sonra, meta etiketler ve sayfadaki anahtar kelime yoğunluğu gibi şeyleri içeren sayfa içi optimizasyon gelir. Ayrıca mümkün olduğunda harici bağlantılar da eklenmelidir; bunlar da sıralamanızı yükseltmeye yardımcı olacaktır.

4. Daha sonra bağlantı kurma ve sosyal medya pazarlamasını (SMM) içeren sayfa dışı optimizasyon vardır. Bu yöntemlerin her ikisi de diğer web sitelerinden gelen trafiği artırmaya yardımcı olur. Bu da siteniz için daha yüksek sıralamalarla sonuçlanır!

Google SEO İlişkisi

Google SEO ilişkisi, bir arama motoru ile web sitesi arasındaki ilişkidir. Bu ilişki, siteye Google’ın arama sonuçlarında daha iyi bir sıralama sağlayan arama motoru optimizasyonu (SEO) sürecine dayanır.

SEO Danışmanlığı Nedir?

SEO danışmanları, etkili içerik pazarlama stratejileri oluşturur. Web sitesi yapısını, tasarımını ve içeriğini optimize eder. İşletmelerin ve kuruluşların arama motoru sıralamalarını iyileştirmelerine yardımcı olur. Amaç, bir web sitesini Google veya Bing gibi arama motorları tarafından kolayca erişilebilir hale getirmektir. SEO, şirketin endüstrisi veya sektörüyle ilgili belirli anahtar kelimeler için içeriğinin optimize edilmesinin yanı sıra sayfa yükleme süreleri ve site yükleme hızları gibi web tasarım öğelerinin iyileştirilmesini içerir. Böylece belirli bir konu veya ürün / hizmet kategorisi hakkında çevrimiçi bilgi arayan kullanıcılar tarafından bulunabilirler.

SEO danışmanları dönüşüm oranı optimizasyonu (CRO) ve hem kullanıcılar hem de arama motorları için performansı artırmak üzere teknik iyileştirmeler yapabilir.

Optimizasyon Çalışması

Optimizasyon çalışması, arama motoru optimizasyonu stratejisinin önemli bir parçasıdır. Ziyaretçiler tarafından bulunma şansınızı artırır. Optimizasyon çalışması ile hizmetlerinizi ve marka adınızı kullanıcılara tanıtmak ve onları ziyaretçileriniz haline getirmek için ilgili anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.

Web sitenizi optimize etmeniz, içeriğin ve kodun arama motorları tarafından kolayca anlaşılabilecek ve benzer içeriğe sahip diğer web sitelerinden daha üst sıralarda yer alabilecek şekilde yapılandırılması anlamına gelir.

Sitenizi optimize ettiğinizde, ilgili anahtar kelimeleri kullanan kullanıcılara hizmetlerinizi ve markanızı daha kolay tanıtabilir. Böylece onları ziyaretçiniz haline getirebilirsiniz.

Site İçi SEO

Site içi SEO, bir web sayfasını arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasını sağlayan çalışmalardır. Bu çalışmalar web sayfasının içeriğine, meta etiketlerine ve başlıklarına anahtar kelimeler ekleyerek yapılır.

Site içi SEO’yu iyileştirmek için optimize edecek bir dizi unsur vardır.

1. Başlık etiketi. Bu, belirli anahtar kelimeler için iyi bir sıralama elde etmenize yardımcı olan en önemli faktörlerdendir. Bu yüzden bunu doğru yapmak önemlidir! Başlık etiketinizin açıklayıcı ve doğru olduğundan emin olun. Örneğin, evcil hayvan malzemeleri satıyorsanız “Köpek Oyuncakları” başlığını kullanmayın.

2. Meta açıklamaları. Bunlar, site sahibi veya Web Yöneticisi Araçları hesap sahibi tarafından sağlanmışsa Google’da her sonucun altında gördüğünüz snippet’lerdir. Kullanıcıları aynı sayfadaki veya SERP’teki (“arama motoru sonuç sayfası”) diğer siteler yerine sizin sitenize tıklamaya teşvik edecek şekilde yazılmalıdır. tıklama oranları üzerinde büyük etkileri vardır!

3. URL yapısı/yeniden yazma kuralları/kanonik etiketler şöyledir:

Google’ın belirli sorgular için hangi sayfayı (veya bu sayfaların hangi bölümlerini) dizine eklemesi gerektiği konusunda kafasını karıştırmamak için bunların tüm sayfalarda tutarlı olması önemlidir.

Site Dışı SEO

Site dışı SEO, web sitenizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer alması için tasalanan stratejilerdir. Bu stratejiler, web sitenize daha fazla trafik getirmek için vardır. Arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur. Böylece insanlar işletmenizle ilgili bir konuyu aradıklarında sizi bulabilirler.

Aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı site dışı SEO türü vardır:

1) Bağlantı Oluşturma: Diğer sitelerin sizinkine bağlantı vermesini sağlamak.

2) Sosyal Medya Pazarlaması: Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya platformlarında kendinizi tanıtmak.

3) İtibar Yönetimi: Yelp veya TripAdvisor gibi sosyal medya sitelerinde bahsi geçenleri izleyerek ve uygun şekilde yanıt vererek (bazen olumlu yorumlar bırakarak) diğer insanların sizin hakkınızda çevrimiçi olarak ne söylediklerini yönetmek.

Istcode, SEO hizmetiyle markanızın site trafiğini artırmanıza ve arama motorlarında öne çıkmasını sağlamanıza yardımcı olur. Aylık SEO çalışmaları ile markanızı veya hizmetlerinizin tanınırlığını artırabilirsiniz. Dijital gündemden, yeni gelişen teknolojilerden haber almak için Istcode Blog’u takip edebilir; kreatif veya dijital tüm işleriniz için 360 derece dijital ajans hizmetimizden yararlanabilirsiniz.